Menukaart

Voordelen van Bier:

  • Bier kan alle smaakcomponenten (zoet, zuur, zout, bitter en umami) bezitten die in een gerecht voorkomen. Ook een kruidig accent in het gerecht kan in bier voorkomen. Natuurlijk gaat het smaakpallet veel verder dan deze basis. Dus kijk ook naar nuances.
  • Dorstlessend
  • Grote variëteit aan bieren met verschillende alcoholpercentages
  • De bierkeuze is aan te passen op seizoen, tijdstip en gerecht
  • Streekgebonden bierkeuze uit ieder land is mogelijk
  • De inhoud van een bierflesje is beperkt wat meer variatiemogelijkheden geeft
  • Bier is relatief goedkoop bij het eten 
Andere Tips:

  • Bitterheid is voor een deel te compenseren met zoet.
  • Kruiden mogen nooit overheersen maar zijn bedoeld om accenten te leggen in een gerecht.
  • Wrangheid (zuur samentrekkend gevoel in de mond) is te compenseren met melk, eiwitten en gelatine.
  • Hou er bij het koken met bier rekening mee dat het toevoegen van bittere bieren aan een kokend gerecht al snel een onprettige nog bittere nasmaak geeft.
 
 
Copyright © 2014 - Bier & Spijs - Alle rechten voorbehouden